چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳

محصولات سایت

دنيا و بازتاب آن در اشعار ناصر خسرو

توضیحات مختصر: زبان ناصرخسرو زبان اعتراض و خرده گيري و بيان مفاسد و مضار جهان است از طريق صنايع ادبي چون تشبيه و استعاره به بيان موارد فوق مي پردازد . نه تنها دنيا را ملامت مي‎كند بلكه چون خود را اسيرمال و دلفريبي هاي دنيا نمي بيند ، ديگران را نيز هدايت مي نمايد . جهان بيني ناصرخسرو شامل امرونهي هايي است كه جنبه عملي آن را در آثارش مي‎توان مشاهده كرد . تا جايي پيش مي رود كه حتي پشت پا به تمام لذت هاي حسي مي زند .
دنيا و بازتاب آن در اشعار ناصر خسرودنيا و بازتاب آن در اشعار ناصر خسرو


قیمت قیمت : 30000 تومان
5596 بازدید
نوع فایل: doc
تعداد دانلود : 0

ناصرخسرو معتقد است كه فضيلت انسان دراين است كه برناپايداري و فاني بودن مظاهر مادي توجه داشته باشد و آنهايي كه اسيردنيا و متعلقات دنيوي هستند را خوار وذليل مي شمارد . وي در مقابل فريبكاري دنيا و مظاهر آن كسب علم و خرد و حكمت را ضروري مي داند و آن را راز موفقيت و معارف حقيقي معرفي ميكند . اما تنها به خرد ودانش بسنده نمي نمايند و عنصر دين و شئونات و افكار مذهبي را نيز بسيار مؤثر مي‎داند وبه آن تأكيد فراوان ميكند . او در ديوان خود بارها و بارها دنيا را مورد ملامت و سرزنش قرار ميدهد و هنرو شعر خود را وسيله اي براي بيان افكار وعقايد خويش و ارشاد و هدايت مردم قرار ميدهد .

اوشاعري صاحب سبك و انديشه است و مضاميني گوناگون را در اشعار خود جاي داده ولي همواره بر اعتقاداتش پا بر جا مي ماند و عقيده دارد شعر بايد باعث تحول فكري و روحي و هدايت نسل بشري گردد . با مداحي و مديحه سرايي مخالفت ميكند و خود همواره از اسارت در مظاهر مادي بركنار مي دارد و در قالب پند و اندرز سخنان حكيمانة خود را ابراز مي دارد .

زبان ناصرخسرو ، زبان اعتراض و خرده گيري و بيان مفاسد و مضار و فريبكاري جهان است . با تشبيهات مكرر و مختلف دنيا را دغلكارو بي وفا معرفي ميكند.

زبان انتقاد ناصرخسرو بسيار با صراحت و تند است چون او خود را اسيرمال دنيا ودلفريبي هاي جهان نمي بيند ، ديگران را نيز هدايت مي نمايد . او مداحي نمي كند حتي يك مدح هم در ديوان او جاي ندارد  وجز در منقبت پيامبرو خاندان اطهر او مدح و نعتي ديگر به چشم نمي خورد . هر چند كه بخاطر اعتقادات مذهبي كه دارد خاندان فاطمي را بسيار ستوده كه در جاي خود به آن اشاره ميشود  .

افسانه هايي كه در مورد بعضي از شعرا نقل ميشود نشان ميدهد كه يك رؤيت يا يك سخن مسير زندگي و فكر آنان را تغيير داده است ازجمله سنائي ، عطار و مولوي .(2)

درباره ناصرخسرو نيز داستاني نقل است كه وي بر اثر خوابي از غفلت چندين ساله بيدار مي گردد و بعد از انقلاب روحي كه براثر آن خواب معروف رخ مي‎دهد ناصرخسرو ديگر آن ناصرخسرو شرابخوارة دنيا دوست نيست و به كلي تغيير مي‎كند . درباره جهان بيني وي بايد گفت امرو نهي هاي او كه در مجموع همان جهان بيني او را تشكيل مي‎دهد جنبه عملي دارد . مي خواهد نظم تازه اي به جهان ببخشد آن هم براساس دو اصل دين و خرد .

نام فایل: دنيا و بازتاب آن در اشعار ناصر خسرو
دسته‌بندی: تحقیق های دانشگاهی
تعداد دانلود: 0
حجم فایل: کیلوبایت
تعداد بازدید: 5595بازدید
قیمت محصول: 30000 تومان
تخفیف محصول: 0 تومان
تخفیف ویژه: 0 درصد
ثبت دیدگاه جدید

نام و نام‌خانوادگی *
پست الکترونیکی *
دیدگاه شما *
تماس با پشتیبانی فروشگاه

نام و نام خانوادگی *
پست الکترونیکی *
موضوع پیام *
متن پیام *



Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…